.

.
Featured Post Today
print this page
Latest Post

Di Entup Tawon Gung ing Waduk Sermo, Wong Limo diplayoke ing Rumah Sakit

Novita nunjuke pipi rahang sing abuh. Dheweke dientup tawon gung pas lagi arep foto ning bendungan waduk sermo. 

BERITAJAWA.com - Miturut Tribun Jogja KULONPROGO – Limang wong warga diplayoke ning RSUD Wates amergo bar wae dientup grombolan Tawong Gung ning duwur bendungan Waduk Sermo, Kokap, Rebo Kliwon (14/2/2018)

Kedadean  kuwi sekitar jam 14.30. Ora ngerti persis kedadean iki awale kepiye.
Nanging pengakuan seko korban, gerombolan tawon sing nek ngetup kuwi ngerti-ngerti teko ngamuk lan ngentup warga sing ana ing sekitar bendungan kuwi.

Korbane yaiku bapak lan anak sing asale seko Sedayu, Tukiran 60 taun lan Novita Kumula 22 taun. Awale arep golek duren ing Kokap lan ngelewati bendungan waduk kuwi.
Nanging deweke lagi sial nasipe.

 “Anakku njaluk mandek sedelo ning duwur bendungan mergone deweke arep foto. Ngerti-ngerti tawon sing akeh kuwi nyerang lan aku mbengok jaluk tulung. Akhire aku nyeblung ning waduk” jarene tukiran, pas ditemoni ing RSUD Wates.

Gerombolan tawon kuwi ngerti-ngerti nyerang wong loro.
Amergo saking  ganase serangan tawon mau, Tukiran nekat nyemplung ana ing waduk kanggo ngindari supoyo ora dientup tawon meneh.

Nganti sepuluh menitan Tukiran ana ing jero banyu  karo ngampet rasane perih lan panas sing menjalar ana ing awake amergo sengatan tawon.

Soyo suwe gerombolan tawon mau lungo, Tukiran lan anake ditulung karo warga lan diplayoke ning rumah sakit.
www.beritajawa.com






Ora Nganti Etungan Menit 1000 Bakpia lansung Enthek

BERITAJAWA.com - Miturut KRJogja.com Kahanan syahdu kethok ana ing kawasan Malioboro Rebo Kliwon (14/2/2018 awan, Akulturasi budaya sing ngambarake Yogyakarta sing sejatine tersirat  ana ning pedestrian ngarep Mall Malioboro.

Puluhan wong wadon lan lanang nganggo klambi Cheongsam kuwi langsung mlaku ing  dalan Malioboro. Deweke gowo 1000 bakpia seko produsen dJawa sengaja didum-dumke ning masyarakat pas dino Katresnan lan Imlek 16 Februari 2018.

Sontak dadi perhatiane Wisatawan lan masyarakat dadi penasaran opo to sing digowo. Akeh sing do podho antusias sak wise ngerti  sing digowo  kuwi bakpia, panganan khas Yogyakarta.
“Enak tenan iki nek iso ngicipi bakpia, kayane nek gur mangan siji wae isih tetep kurang pingin nambah siji meneh,” jarene Tenty salah sijine wisatawan seko Makassar.

Ora gumun nek 1000 bakpia sing wis disiapke enthek dipangan gur itungan menit wae. Panganan sing siji iki  kayane tetap dadi primadona kanggo sopo wae.

Walikota Yogyakarta Haryadi Suyuti sing teko lan melu mbagi-mbagi  bakpia mengharapkan masyarakat luas iso nompo pesan sing positif seko acara mbagi-mbagi 1000 bakpia gratis  seko Bakpia dJawa kuwi. Jarene Haryadi, pemerintah Kota Yogjakarta pengin nyampekno menowo nek Yogyakarta kuwi tetep aman lan nyaman kanggo wisatawan mesti beberapa wektu terakhir iki sempat terusik ananing aksi kekerasan lan intoleransi.

“Ing kene ugo kita  pengin nyampekake  menowo Yogyakarta aman lan nyawan, kita lan masyarakat arep tetep  menjamin kondisi kayo ngene nganti tekan tembe mburine. Iki modal apik kanggo persatuan bangsa lan mugo-mugo iso tersampekno pesan sing positif iki seko acara ngedum-ngedum bakpia sing gratis iki,” jarene.

Owner Bakpia dJava, Benyamin Siek Fendy Sanjaya, ngomonke pihake sengojo gagas acara ngedum-ngedum 1000 bakpia gratis iki sing ngepasi dino Katresnan  sisan njelang Imlek ing wilayah Malioboro sing tujuane menehi semangat positif sisan  ngomongake menowo Yogyakarta kuwi aman kango sopo wae.

“Iki lho wajah Yogyakarta sing sebenere, aman lan nyaman. Kita berharap wisatawan ora sah ragu dolan-dolan ing Jogya amergo sak tenane Yogya kuwi digawe seko seneng lan kangen sing marai kepengin teko meneh,” kandane.

www.beritajawa.com


RAMALAN ITUNGAN JAWA JEJODOHAN JARE SIMBAH MBIYEN


BERITAJAWA.com - IKI JARE SIMBAH ITUNGAN JAWA RAMALAN JEJODOHAN

Miturut wong jawa jejodohan kuwi iso di ramal seko wetone (dino lan pasarane di tambah) sing lanang lan wadon temune piro itungane.
1. PEGAT
2. RATU
3. JODOH
4. TOPO
5. TINARI
6. PADU
7. SUJANAN
8. PESTHI

Contoh :
LANANG lahir akad legi (akad 5 legi 5 jumlah 10)
WEDOK lahir seloso wage ( seloso 3 wage 4 jumlah 7 )
Berarti 10 + 7 = 17 ) utowo tibo PEGAT.

Lan iki penjelasane temune wong jejodohan.

1. PEGAT.
Yen tibo PEGAT bakal nemu masalah, mboh kui songko segi ekonomi, kekuasa'an, selingkuh sing akhir"e iso pegatan.

2. RATU.
Yen tibo RATU iki jodoh banget. Di ajeni karo tonggo teparo lan wongliyo. Akeh wong iri karo keharmonisane.

3. JODOH.
Yen tibo jodoh cocok siji karo sijine. Iso podo" nrimo keluwehane lan kekurangan. Omah" lancar nganti tekan tuwo.

4. TOPO.
Yen tibo TOPO iki awal"e susah nanging tembe mburine mesti kepenak.
Awal"e kerep kenek masalah emboh kuwi seko segi ekonomi utowo liyone. Nanging yen wis nduwe anak lan wis suwe anggone omah-omah" bakal mulyo uripe.

5. TINARI.
Yen tibo TINARI iki bakal nemu seneng.
Penak anggone golek rejeki lan ora nganti urip kekurangan. Penak'e tembung kerep nemu bejo anggone omah".

6. PADU.
Yen tibo PADU iki bakal sering padudon. Nanging sejanan saben ndino padu nanging ora nganti pegatan.
Mulo anggone omah-omah" meh saben ndino padu emboh kui masalah opo wae.

7. SUJANAN.
Yen tibo SUJANAN iki kerep tukaran lan akeh" masalah selingkuh.
Emboh kui sing lanang po sing wadon opo malah loro-lorone podo lan nduwe selingkuhan kabeh.

8. PESTHI.
Yen tibo PESTHI iki le omah-omah bakal rukun, tentrem, adem ayem nganti tuwo.
Senajan eneng masalah opo wae ora bakal ngrusak keharmonisane.

Iki kabeh welinge simbah.
Mugo" sing gelem moco wawasane iso tambah.

www.beritajawa.com

Segudang cara manjake awak ana ing Pantai Carita

BERITAJAWA.com -Pantai Carita salah sijine pantai sing ana ing kulon Pulau Jawa, tepate ana ing Kabupaten Pandeglang, Banten, lan jejer karo Pantai Anyer. Lokasi jarake 170 km seko Jakarta lan iso ditempuh kiro-kiro 3 jam nanging lewat dalan tol Jakarta-Merak. Iki sing ngawe warga Jakarta akeh ditemoke ing pantai rikolo preinan  akhir pekan.

Ora luput meneh nek warga Jakarta podho milih pilihan lokasi  sing asyik kanggo ngenteke preinan akhir pekan. Amergo jarake sing cerak, Carita ugo duweni alam sing ciamik kanggo dinikmati.
Pantai  diselimuti gesik sing warnane coklat sing membentang sepanjang garis pantai sing landai lan sebuah pulau karang sing gede menjorok ing arah laut.

Ing ngisor iki ana 7 foto wong sing lagi manjake awak ana ing Pantai Carita

Dede ana ing duwer karang, karo dhelok deburan ombak

Klekaran ing pinggir pantai, awake di
lumuri gesik

Ngadek ana ing dhuwur karang, siap-siap loncat ing pantai

Lelumban ana ing tengah pantai

Lelumbang karo numpak ban mobil

Gegojegan karo anake ana ing pinggir pantai

 
Dhelok deburan ombak ana ing pantai

www,beritajawa.com
Fotone: Edi Mulyono


Sandal Jepit

Fotone: Edi Mulyono

BERITAJAWA.comUmume masyarakat Indonesia  luwih sering nganggo sandal ketimbang nganggo sepatu. Praktis, nyaman, lan murah regone mulane sandal iki dadi pilihan utama kanggo aktivitas saben dinane.

Salah sijine tipe sandal sing favorit yaiku sandal jepit.
Regone murah nanging awet lan entheng dienggo , mulane  sandal jepit iki dadi familiar ing kalangan masyarakat.

Dadi sendal jepit kuwi migunani tenan kanggo alas sikil, supoyo dlamakan sikil ora keno mbelek lencung, ben ora keno beling, lan liya-liyane…

www.beritajawa.com

Banyu Muncrat lan Luber ing Dalan Gede Tajem Sleman

 Banyu nyembul lan menggenang ing dalan gede Tajem, Minggu Kliwon(04/02/2018) 


BERITAJAWA.COM, SLEMAN - Miturut Tribun Jogja, Ora ana udan ora ana angin, dalan ing prapatan Tajem  tergenang banyu, Minggu Kliwon (04/02/2018) jam 17.45 WIB.


Genangan banyu iku diketahui timbul saka semburan banyu sing nyembul saka pinggir cagak Pemberi Isyarat Lalu Lintas (APILL) sebelah kiwo parapatan dalan Tajem, cerak pasar Stan.


Akehe semburan banyu sing luber nganti menggenang ing sekitare ruas dalan gede Tajem, Maguwoharjo.


Durung di ngerteni , kenopo  banyu sing menyembul memenuhi dalan kuwi.

Nasib Apik Kenyo Tunagrahita Asal Pekalongan sing Sempat do Dibully


Miturut Bintang com, Mungkin kowe podha wis do krungu kabar soal kenyo tunagrahita asal Pekalongan sing jenenge Windi Setyoningsih, sing duwe kemampuan gambar luar biasa nangging sempat dibully karo kanca-kancane amerga ora tau munggah sekolah.

Impene kenyo tunagrahita dadi desainer iki wis ning ngarepe. Dilangsir seko berbagai sumber, wingi (1/2/2018) Windi bareng bapakne, karsiden lan seorang pendamping mangkat saka pekalongan menyang Jakarta kanggo nemoni desainer kondang, Ivan Gunawan

Ya, rencanane Windi rep nunjukake desain-desain gaun sing digawe dewe secara otodidak kuwi marang Ivan Gunawan. Kanggo bentuk apresiasine, mengkone desain duweke kenyo tunagrahita kuwi arep dipilih karo Ivan Gunawan lan arep digunakake kanggo produk kerudunge.

Sadurunge, Windi tau ngomong nek deweke ngagumi karo Ivan Gunawan lan pengin ketemu  karo idolane lan saiki impen iku arep dadi kasunyatan. Ora gur tekan semono wae, impen Windi kepengin dadi seorang desainer wis arep kelakon seiring pertemuan karo Ivan Gunawan sing arep nganggo desain gaweane.

Menilik kehidupane Windi, amerga kepekso  ninggalke bangku kelas papat SD, saben dinane deweke ngrewangi golek pangan keluargane dadi tukang nglempiti kain kasa, “Biasane sak durunge gambar, aku ngrewangi ibu nglempiti perban kain kasa iki. Lumayan hasile iso entuk  pitung ewu sedinane idep-idep iso kanggo bantu ibu,” Jarene.

Sak uwise deweke ngrampungke gaweane nglempiti kain kasa, kenyo tunagrahita langsung nyempatke diri gawe desain gaun sing inspirasine seka delok tanyangan nonton TIVI.

www.beritajawa.com

Angin Lesus ngamuk ana ing Brebes, Omah Warga Podho Rusak

Wit-wit Padho ambruk ing pinggir dalan.

BREBES - Miturut detik.com , Jemuah Pon, tanggal 2/2/2018, Angin Lesus ngamuk ana ing wilayah Kecamatan Songgon, Kabupaten Brebes, Jawa Tengah. Ora gur omah warga wae, sing podho rubuh nanging wit-witan sing ana pinggir dalan ugo podho rubuh amergo angin lesus. Nanging ora ana korban jiwa ana ing kedadean kuwi. Ana rong desa sing kena dampak angin lesus iki, . yaiku Desa Songgom Lor lan Desa Songgom Kidul.

Slamet, warga Songgom Lor, ngomongake, menowo Jumat sore jam 17.00 WIB udan deres. Trus ra let suwe, angin kenceng nerjang lan ngusake perumahan warga . Ana rong desa sing kena dampak angin lesus iki, . yaiku Desa Desa Songgom Lor dan Songgom Kidul.
 “Omah-omah rusak ing bagian atap amerga gendenge podho mabur keno angin.Durung ana laporan menowo ana omah sing rubuh,” jarene Slamet.

Kepala BPBD Brebes, Eko Andalas ngendiko, pihake isih data omah-omah sing bubrah.Omah sing rusak amarga kembrukan wit. Warga sekitar langsung podho gotong-royong benahi omah-omah warga sing rusak. Warga uga melu mengevakuasi wit-wit sing rubuh.

www.beritajawa.com
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger