.

.

Ora Nganti Etungan Menit 1000 Bakpia lansung Enthek

BERITAJAWA.com - Miturut KRJogja.com Kahanan syahdu kethok ana ing kawasan Malioboro Rebo Kliwon (14/2/2018 awan, Akulturasi budaya sing ngambarake Yogyakarta sing sejatine tersirat  ana ning pedestrian ngarep Mall Malioboro.

Puluhan wong wadon lan lanang nganggo klambi Cheongsam kuwi langsung mlaku ing  dalan Malioboro. Deweke gowo 1000 bakpia seko produsen dJawa sengaja didum-dumke ning masyarakat pas dino Katresnan lan Imlek 16 Februari 2018.

Sontak dadi perhatiane Wisatawan lan masyarakat dadi penasaran opo to sing digowo. Akeh sing do podho antusias sak wise ngerti  sing digowo  kuwi bakpia, panganan khas Yogyakarta.
“Enak tenan iki nek iso ngicipi bakpia, kayane nek gur mangan siji wae isih tetep kurang pingin nambah siji meneh,” jarene Tenty salah sijine wisatawan seko Makassar.

Ora gumun nek 1000 bakpia sing wis disiapke enthek dipangan gur itungan menit wae. Panganan sing siji iki  kayane tetap dadi primadona kanggo sopo wae.

Walikota Yogyakarta Haryadi Suyuti sing teko lan melu mbagi-mbagi  bakpia mengharapkan masyarakat luas iso nompo pesan sing positif seko acara mbagi-mbagi 1000 bakpia gratis  seko Bakpia dJawa kuwi. Jarene Haryadi, pemerintah Kota Yogjakarta pengin nyampekno menowo nek Yogyakarta kuwi tetep aman lan nyaman kanggo wisatawan mesti beberapa wektu terakhir iki sempat terusik ananing aksi kekerasan lan intoleransi.

“Ing kene ugo kita  pengin nyampekake  menowo Yogyakarta aman lan nyawan, kita lan masyarakat arep tetep  menjamin kondisi kayo ngene nganti tekan tembe mburine. Iki modal apik kanggo persatuan bangsa lan mugo-mugo iso tersampekno pesan sing positif iki seko acara ngedum-ngedum bakpia sing gratis iki,” jarene.

Owner Bakpia dJava, Benyamin Siek Fendy Sanjaya, ngomonke pihake sengojo gagas acara ngedum-ngedum 1000 bakpia gratis iki sing ngepasi dino Katresnan  sisan njelang Imlek ing wilayah Malioboro sing tujuane menehi semangat positif sisan  ngomongake menowo Yogyakarta kuwi aman kango sopo wae.

“Iki lho wajah Yogyakarta sing sebenere, aman lan nyaman. Kita berharap wisatawan ora sah ragu dolan-dolan ing Jogya amergo sak tenane Yogya kuwi digawe seko seneng lan kangen sing marai kepengin teko meneh,” kandane.

www.beritajawa.com


Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger