.

.

Nasib Apik Kenyo Tunagrahita Asal Pekalongan sing Sempat do Dibully


Miturut Bintang com, Mungkin kowe podha wis do krungu kabar soal kenyo tunagrahita asal Pekalongan sing jenenge Windi Setyoningsih, sing duwe kemampuan gambar luar biasa nangging sempat dibully karo kanca-kancane amerga ora tau munggah sekolah.

Impene kenyo tunagrahita dadi desainer iki wis ning ngarepe. Dilangsir seko berbagai sumber, wingi (1/2/2018) Windi bareng bapakne, karsiden lan seorang pendamping mangkat saka pekalongan menyang Jakarta kanggo nemoni desainer kondang, Ivan Gunawan

Ya, rencanane Windi rep nunjukake desain-desain gaun sing digawe dewe secara otodidak kuwi marang Ivan Gunawan. Kanggo bentuk apresiasine, mengkone desain duweke kenyo tunagrahita kuwi arep dipilih karo Ivan Gunawan lan arep digunakake kanggo produk kerudunge.

Sadurunge, Windi tau ngomong nek deweke ngagumi karo Ivan Gunawan lan pengin ketemu  karo idolane lan saiki impen iku arep dadi kasunyatan. Ora gur tekan semono wae, impen Windi kepengin dadi seorang desainer wis arep kelakon seiring pertemuan karo Ivan Gunawan sing arep nganggo desain gaweane.

Menilik kehidupane Windi, amerga kepekso  ninggalke bangku kelas papat SD, saben dinane deweke ngrewangi golek pangan keluargane dadi tukang nglempiti kain kasa, “Biasane sak durunge gambar, aku ngrewangi ibu nglempiti perban kain kasa iki. Lumayan hasile iso entuk  pitung ewu sedinane idep-idep iso kanggo bantu ibu,” Jarene.

Sak uwise deweke ngrampungke gaweane nglempiti kain kasa, kenyo tunagrahita langsung nyempatke diri gawe desain gaun sing inspirasine seka delok tanyangan nonton TIVI.

www.beritajawa.com
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger