.

.

Candi Sambisari Sing Ana Ing Tlatah Jawa

Video Wisata

BERITAJAWA.com - Candi  Sambisari iki, letake ono ing tlatah  Jawa tepate ing desa Sambisari, Kelurahan Purwomartani, Kecamatan Kalasan, Kabupaten Sleman, Provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta. Candi iki dadi salah sijine tempat wisata sing kerep diparani wisatawan lan cukup unik ing Jogja, amerga letake ana ing ngisor lemah sekitar 6,5 m ing permukaan lemah. Nanging pesonane ora kalah apike karo candi-candi liyane. Wektu Beritajawa.com ngunjungi tempat wisata mau, okeh wisatawan sing do dolan ana ing candi kuwi.



 Candi Sambisari iki termasuk candi Hindu (Siwa). Candi iki dibangun ana ing abad ke-9 masane pemerintahan raja Rakai Garung ing zaman Kerajaan Mataram Kuno. Sakdurunge, candi iki kependem suwe, banjur ditemoke meneh ana ing tahun 1966, karo petani Desa Sambisari. Bubar ditemoke candi iki terus dipugar tahun 1986 karo Dinas Purbakala.

Ing  bagian jaba tembok bangunan candi utama ana telu relung sing isine patung:



         1.  Ana ing sisih wetan ana Patung Ganesha (Putrane Dewi Durga).



2. Ing sisih lor, ono patung Dewi Durga (Garwane Dewa Siwa) sing duwe 8 tangan sing dho nggenggem senjata



3. Ing Sisih kidul, ana patung Agastya karo aksamala (tasbih) ing dikalungke neng gulune.


Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger