.

.

Petuah Jawa

BERITAJAWA.com - Kumpulan gambar lan kata-kata petuah Jawa sing isine: nasehat lan petuah bijak tentang kehidupan, inspirasi lan  motivasi. Amergo bahasa Jawa kuwi sangatlah unik lan  pastine beda karo bahasa bahasa liyane.

Ing ngisor iki kumpulan petuah Jawa :

 Klabang iku wisane ana ing sirah,
Kalajengking iku wisane ana ing buntut.
Nanging durjono wisane ana ing sakujuring awak.
(kelabang lan lipan kuwi racunne ana ing sirah,
nanging nek  kalajengkig kuwi wisane ana ing pucuke buntut,
lagekna uwong sing lagi durjana
wisane utowo  racunne ana ing sekujur awak.

  

Ana tulung hal 
sing iso kok enthuk supoya kowe iso sukses
Yaiku lan sregep nyambut gawe waktu lan duit
Nanging, kanggone wong sing ora duwe duit akeh kayo aku iki, 
sing ora iso tuku kedudukan sing tak senengi, 
aku iso enthuk kesuksesan dengan waktu lan sregep le nyambut gawe.



Aku dudu wong hebat,
nanging aku gelem sinau
karo wong-wong sing hebat.
Aku gur wong biasa
nanging aku kepengin dadi wong sing luar biasa.
Lan aku dudu wong sing istimewa,
nanging aku kepengin gawe seseorang
dadi sing istimewa….






Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger