.

.

Patung Sri Sultan Hamengku Buwono IX Dipindah

 
BERITAJAWA.com - Patung Sri Sultan Hamengku Buwono IX sing duwure  sekitar 140 sentimeter lan bobote  kurang luwih  800 kilogram diungahake  ing duwur truk nganggo mobil crane, Senin Pon  (8/2/2016).
Sadurung diunggahake ing ndhuwur truk mau, patung kesebut luwih dhisik dianaake prosesi siraman dening  putri Sri Sultan HB X, GKR Mangkubumi. Siraman ngunaake uborampe  banyu lan pari, prosesi iki ngelambangake  kemuliaan, kesejahteraan lan kemakmuran. 

Patung Sri Sultan Hamengku Buwono IX kuwi dipindah  saka panggonan sadurunge sing ana ing dalemipun  nomor 666, dalan bathikan Yogyakarta, ke Bangsal Ksatriyan Keraton Yogyakarta.  Siraman nganggo  pari lan banyu kuwi dilakoke lan dipunpangagengi  dening GKR Mangkubumi. 

Bubar dilakoke prosesi siraman, patung banjur dibungkus nggunakne mori lan diikat nggunakne pita abang putih lan banjur diangkat ditumpakake truk menyang menuju kompleks Keraton Yogyakarta. 
Akeh warga sekitar sing  podho ndelok prosesi pemindahan  patung pahlawan nasional lan sultan Keraton Yogyakarta kuwi. 
 BJ
Sumber ilustrasi photo:www.satuharapan.com

Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger