.

.

Sensasi Kungkum Banyu Anget ana ing Kolam Candi Umbul Magelang

BERITAJAWA.com – Magelang yaiku salah siji kabupaten ing Jawa Tengah sing berbatasan langsung karo Daerah Istimewa Yogyakarta. Nek ngomongake tentang pariwisata, iso diomongake Yogyakarta lan Magelang kuwi sak paket.

Ing kabupaten iki ono candi Budha sing megah ing donyo yaiku Candi Borobudur, sing biasane dikungjungi karo wisatawan sing padho teko seko Yogyakarta.

Ora gur candi Borobudur wae, nanging isih akeh potensi pariwisata ing Magelang, yaiku salah sijine permandian air hangat Candi Umbul.

Sesuai karo jenenge padusan sing ono ing desa Kartoharjo, Kecamatan Grabag, Kabupaten Magelang, Jawa Tengah iki ngerupakno situs purbakala arupo candi sing dibangun ing sekitare sumber banyu anget.

Asal-usule jeneng Candi Umbul asale saka kata UMBUL. Amergo sumber banyu sing metu sako dasar kolam sing kerep menyembul gelembung-gelembung.

BJ
Sumber ilustrasi photo: www.nrmnews.com
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger