.

.

Berselfie Ria ing Candi Borobudur


BERITAJAWA.com -  Candi Borobudur dibangun pada abad ke-9 pas pemerintahan Dinasti Sailendra, candi iki dirancang nganggo arsitektur Budha Jawa, sing memadukan kultus asli Indonesia pemujaan leluhur lan konsep Budha.

Candi Budha iki ana ing Magelang, Jawa Tengah, Indonesia. Monumen iki terdiri songo platform sing ditumpuk, enem persegi panjang lan telung lingkaran, lan diwenehi atap nganggo kubah pusat. Candi iki dihiasi nganggo 2.672 panel felef lan patung 504 patung Budha. Kubah pusat dikelilingi nganggo 72 patung Budha, maing-masing duduk ing jero stupa sing ana lubange. Candi Borobudur iki candi Budha terbesar ing Donyo.

BJ.
Sumber:  Wikipedia
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger