.

.

Ana Bule Loro Ilang Ing Gunung Rinjani


BERITAJAWA.com -BADAN SARNasional Mataram enthuk laporan menawo ana turis sing asale saka Perancis sing jenenge Patric Lehman lan sijine meneh turis Asal Spanyol sing jenenge Joan ilang pas munggah Gunung Rinjani, Pulau Lombok, Nusa Tenggara Barat.

“ Kami enthuk laporan saka keluargane keloro wisatawan kuwi sing saiki ana ing Jakarta. Deweke nelpun wingi sore, jaluk pitulungan kanggo goleki keluargane,” kandhane petugas Humas Badan SAR Nasional (Barsarnas) Mataram, Putu Cakra, kepada Antara ing Mataram, Jumat Wage (15/5/2015).

Barsarnas menduga menawa loro wiasatawan Asing kuwi, munggah Gunung tanpo nganggo prosedur sing resmi, amerga jenenge ora kecatet  ana ing buku dayoh sing kudu wajib diisi pendaki lewat  pintu pendakian Sembalun ing Lombok Timur lan jalur pendakian Senaru ing Lombok Utara.
“Wisatawan loro kuwi ugo diduga ora nganggo jasa porter lan Guide ( pemandu ) Nek deweke nganggo jasa pemandu wisata, kemungkinan gede mesti ora kesasar,” kandahne.

Basarnas Mataram uwis ngerahake rong tim sing masing-masing angotane ana 10 wong kanggo goleki saka pintu mlebu jalur pendakian Sembalun lan jalur pendakian Senaru. Lan ugo anggota Basarnas Mataram uwis nyebar identitas lan foto wisatawan loro kuwi, karo para porte ing pintu mlebu jalur pendakian.
BJ.
Sumber photo ilustrasi: www.theeverydaymagic.com
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger