.

.

Arep Ana Pageran Gending Gaya Yogya

BERITAJAWA.com - Pagelaran karawitan gaya Yogyakarta arep digelar dino saptu Paing (18/4/2015) ing 'Joglo Mbah Mono', ing Jalan Tentara Pelajar km 12, dusun Gondang Lutung, Donoharjo, Ngaglik, Sleman.

Acara iki diselenggaraake  karo  Dinas Kebudayaan DIY, kerjasama karo 'Arpro Buana Lestari' lan  komunitas pemerhati karawitan gaya Yogyakarta pimpinan Drs Siswadi MSn.
Pelaku karawitan sing arep tampil yaiku: kelompok karawitan 'Bremararas', suatu himpunan seniman karawitan saka unsur Keraton Kasultanan Yogyakarta, Pura Pakualaman, RRI Yogyakarta, Jurusan Karawitan ISI Yogyakarta, Jurusan Karawitan SMK N 1 Kasihan Bantul lan  gabungan seniman karawitan saka  Kulonprogo, Gunungkidul, Bantul, Sleman lan Kota Yogyakarta.

Kepala Seksi Rekayasa Budaya Dinas Kebudayaan Daerah Istimewa Yogyakarta, Agus Amarullah, ngomongake, tujuane dienengake  pagelaran iki  supoyo  masyarakat, khususe masyarakat Yogya supoyo luwih ngenali, nyenengi lan nyebarluasake  kesenian karawitan gending-gending klasik gaya Yogyakarta iki.
BJ.
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger