.

.

Uwit Gedhe 5 Ambruk ing Keraton Amerga Angin kenceng

 
BERITAJAWA.com -YOGYA – Amerga angin kenceng  uwit-witan  gede sing urip ono ing Keraton Ngayogyakarta Hadiningrat ambruk. Kedadean dina Kamis Wage, (26/3/2015)

Kerabat Keraton, GBPH Prabukusumo, ngomongake awale udan deres lan angin kenceng, lan uwit-uwit padha ambruk. Cacahe ana lima wit sing ambruk antara liyo papat wit Sawo Kecik  ing sekitar Bangsal Kencono lan ing Museum Kristal (Kanggo nyipen koleksi benda Kristal ) lan sijine uwit ing Keben ( wit Keben )

“ Ing komplek museum Kristal ana sing ambruk, ning Alhamdulillah ora parah gur gendeng wae sing pecah lan kurunga manuk,” jarene.

Gusti Prabu ngedikakake, menawa  ing Keraton pancen akeh uwit-witan gede sing umure puluhan nganti tekan atusan taun. Malahan ana uwit sing ambruk,  mbiyen uwit kuwi ditandur pada masa HB VII lan HB VIII.

BJ.
Sumber ilustrasi photo: www.radarjogja.co.id
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger