.

.

PNS Ora oleh Produksi Bathik nganggo Sablon!

 
BERITAJAWA.com -Dinas Perindustrian Perdagangan lan Koperasi, Kabupaten Bantul, Daerah Istimewa Yogyakarta, nglarang  bathik motif ceplok kembang kates kanggo  seragam pegawai negeri sipil ing  lingkup pemerintah setempat amerga diproduksi nganggo cara disablon (printing).

 
Kami ora ngizinake menawa bathik motif ceplok kembang kates diproduksi sacara printing, amerga uwis ana hak ciptane dadi bathik kuwi kudhu diproduksi secara tulis lan cap sing dikombinasiake,”Ngendikane  Kepala Disperindagkop Bantul, Sulistyanto, Jemuah Legi  (13/3/2015).

Manut dheweke, sesuai spesifikasine menawa bathik motif ceplok kembang kates sing dirancang sacara tulis lan cap iki wis dipatenke lan nduweni hak cipta, bathik motif iki uga ditetapake Pemkab Bantul dadi seragam PNS  ono aktivitas sadina-dina ing  kantor.

Amerga saka kuwi, ngendikane, nek ana  produsen sing memproduksi bathik motif iki nganggo  cara printing kanggo ngetukake  keuntungan, kuwi  ngrupakna sebuah pelanggaran, lan bisa diprakarakne amarga klebu  ranah pidana.

BJ.
Photo  Ilustrasi Membatik: Frans Edi
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger