.

.

Lindu Guncang Papua Nugini.

 
BERITAJAWA.com -Lindu sing kekuatane 7,5 Skala Richter guncang Papua Nugini, Senin Pon (30/3/2015) lan pihak berwenang ngetokake peringatan tsunami kanggo daerah-daerah ing sekitare pusat  lindu.

US Geological Survey (USGS) ngandakake menawa pusat lindu ana ing kota cilik Rabaul ing bagian timur-laut PNG.

“Gelombang tsunami bahaya bokmenawa iso nerjang  daerah pantai sing jarake  antarane 1.000 kilometer saka pusat lindu ing sepanjang  pantai Papua Nugini lan Kepulauan Solomon,” Kandane  Pacific Tsunami Warning Center neng Hawaii kaya sing  ditulis ing  Kantor Berita Antara.

Kota Kokopo ing PNG sing penduduke ana 26.000 uwong, lan Rabaul ana 8.000 penghuni simg paling cerak karo pusat lindu manut lembaga kuwi.

Warga sing manggon ana ing Rabaul ngomongake ora ana sing rusak  amerga lindu kuwi.

BJ.
Sumber ilustrasi photo: www.merdeka.com
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger