.

.

Jaran Kepang

BERITAJAWA.com -Jogjakarta-Jaran kepang iku salah sawijining alat kanggo pertunjukan Jathilan. Ing Pedukuhan Tukharjo, Kabupaten Kulon Progo jatilan isih diuri-uri . Malah durung suwe  iki entuk kawigaten seko pemerintah kanti entuk bantuan dana kanggo ngrawat paralatan jathilan koyoto Jaran Kepang, gamelan, keris, topeng lan barongan. Ing  foto katon Pak Dukuh Tukharjo , Setyo Hertanto lagi ngecet jaran kepang, Minggu Legi 28/12/2014.  Anggota paguyupan Jaran Kepang sesasinan nglegakke ngecet dan ndandani peralatan dan perlengkapan kasebut. Sopo meneh nek dudu wargone dewe sing iso nguri-uri budoyo sing adi luhung.
Moko.
Photo ilustrasi: Frans Edi
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger