.

.

Cerita Sing Lucu TKW babagan Bojone : Penak Mas? Yo Peeenak!

 
BERITAJAWA.com -HONGKONG - Seorang  tenaga kerja wanita (TKW) sing ngaku nduwe jeneng Prista Apria Risty lagi dadi viral ing  dunia maya. TKW asal Indonesia sing nyambut  gawe ono ing  Hong Kong iki ngunggah video curhat TKI sing dikemas nganggo basa Jawa.

Prista ngunggah video-vidio curhat ono ing akun Facebook. Ono ing video kuwi dheweke ngomongna uripe pendhak dinane, pepak karo dialog sing dheweke gawe bareng wong liya.

Kaya curhate pas ndelok  video bojo TKW liya sing ngaku seneng ditinggal. Nganggo  basa  Jawa medhok, Prista ngoceh akeh hal, bahkan babagan bojone dhewe.

“Penak ditinggal bojone ning luar negeri? Penak Mas? Yo peeenak! Pora penak piye? Ning omah nduwe duit, rokoan, Facebook-an, upload video, ombenane Extra Joss. Kon ra penak piye, duite entek tinggal telpon bojo, neng ATM, gesek gesek gesek gesek ndledek. Ora kepenak kepiye lemu? Lemu?” tembunge  Prita ana ing video kuwi.

Ora gur mung nyindir bojone wong liya, Prita uga ngkritik TKW liya sing seneng ngumbar gaya urip mewah neng Facebook. Kandhane , ora ana TKW sing nontonke yen awake mung urip dadi batur.
Ora mandheg nganti ning kono, dheweke uga ngrembug babagan rencana Jokowi nyetop pangiriman tenaga kerja Indonesia (TKI) menyang luar negeri.

Pak Jokowi ki loh wes ngomong pengiriman TKW arep dihentikan,” katanya.

“Hem.. dewe ki loh wayahe ndungo, mugo-mugo sing ning luar negeri ora dibalekne. Kok sik ngomong penak. Yo peenak sik ning luar negeri. Engko deloken, diluk meneh kapok kuwe, dikon balik matun, neng sawah, tandur, ngeritne sapine bojomu, kapok kuwe. Ehm, ngene iki yo ono sing ngomong, ‘kuwe yo melu kapok’. Yo bene. Yo kan podo-podo ngapokne, yo to? ,” sambungnya.

Video sing diunggah Prista iki kethoke lagi dadi  tren ing kalangan TKWlan TKI. Pasale, rangkaian video-video serupa diunggah nganggo tag #Rumangsamu ing Facebook.
video Prita sing ugo diunggah ing lamanngisor iki:
https://youtu.be/eO8rTvprwD8

Bj 
Sumber ilustrasi photo: youtube

Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger