.

.

Watu Akik Yogyakarta " Black Code:'



Gandrung watu akik nganti tekan Daerah Istimewa Yogyakarta.

Slamet Jumiarto ora sengaja nemu jenis watu akik asli saka kali Code. Akik sing ditemuke kuwi diwenehi jeneng Black Code.

"Sesuai karo jenenge, watu sing warnane iring pekat cemlorot kaya kristal kuwi. Nangging, ora kaya watu akik liyane, watu iki ora tembus cahaya," kandane Slamet Jumiarto sing nemoke watu akik ing sela pameran Watu Jogja Istimewa ing  Jalan Ipda Tut Harsono Yogyakarta, Selasa Paing (17/2/2015)

Kandane Slamet, watu-watu iku ora sengaja ditemuke ing Kali Code taun wingi. Sadina-dinane, Slamet yaiku pelukis sing omahe ono ing  sekitar kali Code, tepate ing Brontokusuman Yogyakarta.

Sakwise nemu watu, trus dheweke nawakne liwat akun sosial Facebook. "Jebule, watu kesebut regane payu banget. Malah, panjaluk tambah akeh," turene.

Dheweke rumangsa tambah sumaguh kanggo nggoleki watu kesebut neng kali Code, lan meriksa watu temonane ing laboratorium. Pakolehe, watu arupa ireng pekat kuwi ngrupakne jenis watu hematite.

Pecahan cilik watu sing kedadean saka proses alam, yaiku erupsi gunung Merapi kesebut lumayan larang regane. Slamet adol pecahan cilik watu kuwi saka rega Rp 5 yuta malah potongan gedhe direganani nganti Rp 30 yuta.


BJ.

Photo ilustrasi: Frans Edi
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger