.

.

Tumbuk Yuswa Solo kaping 270

 
BERITAJAWA.com -Kreativitas warga Solo, Jawa Tengah, ora tau mati. Kanggo nyambut  ulang taun kutha sing ke-270, Solo nganakake festival Jenang Solo ngati telung dina.

Festival dianake ing wilayah Ngarsopuro, Minggu Kliwon (15/2/2015) ngati Selasa Paing (17/02/2015). Acara puncak arep digelar pas bertepatan karo dina jadi Kutha Solo.

Acara iki digelar karo Yayasan Jenang Indonesia lan Pemkot Solo. Disponsori seka telung kementerian, yaiku Kementerian Pariwisata, Kementerian Perikanan lan Kementerian Kelautan, mawa Kemenkomonfo. Tema acarane yaiku Kreasi Jenang Bahari.

“Festival iki kanggo dukung upaya menuju Solo Kota Kreatif. Proses pendaftaran kota kreatif iki lagi diproses ing UNESCO,”  ngendikane Wali Kota Solo FX Hadi Rudiyatmo ono ing sambutan acara pembukaan festifal.
Rudi berharap festival iki bisa jaga tradisi gawe jenang ing Kota Solo.

Sejumlah acara sing menarik  disiapke ing festival iki. Antarane yaiku bagi-bagi 17 ewu jenang lan pemecahan rekor MURI 32 ewu  jenis jenang.

BJ
Sumber photo: www.pasargedhe.files.wordpress.com
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger