.

.

PNS ing Kabupaten Purbalingga Diwajibke Nganggo Watu Akik



Kanggo ningkatke petensi lokal arupa watu akik, pegawai negeri sipil (PNS) ing Pemkab Purbalingga diwajibke kudu nganggo watu akik.
“Aku nyaranke PNS ojo gur  nganggo watuakik  clawing wae, tapi nek iso kudu masarke. Potensi PNS ing Purbalingga nganti tekan 10.000 wong. Nek separone iso masarke karo kanca-kancane ing joba daerah , produksi ekonomi kerakyatan iso tumbuh.  Saiki wis mulai diraksake karo masyarakat ,” ngendikane Bupati Purbalingga Sukento.
Deweke wis merinci, kanggo moles watu akik siji kiro-kiro regane Rp. 25.000 tekan Rp. 30.000. Saka pantauanne sing dilakoke, seorang pengerajin iso moles watu akik paling setitik entuk papat sadinane.
“ Nek sadina penghasilane rata-rata mereka Rp. 100.000, dadi sewulan iso ngantonggi RP. 3 yuta. Kuwi wis sak duwure UMR. Dadi tujuanne aku ger semata-mata kanggo kepentingan masyarakat. Kuwi sing utama”, Ngendikane.
Kepala Dinas Perindustrian Perdaganggan lan Koperasi (Dinperindagkop) Agus Winarno nuturke, seko kebijakan pengembangan ekonomi kerakyatan  lewat kerajina n watu akik klawing, Pemkab uwis nyiapke anggaran nganti tekan Rp.900 yuta kanggo dukung proses produksi  watu akik klawing.
“ Nek ing kene ana prosessing, ana nilai tambah sing iso dirasake karo masyarakat.  Proses eksploitasine uga iso luwih suwe dibandingke nek dipasarke dalam wujud bahan. Konsekuensine awake dewe kudu nyiapke alat kerjane lan kuwi wis dianggarke tahun iki,” ngendikane.
Berdasarkan pendataan, saat iki ing Purbalingga berkembang ewon pengerajin lan pemasar watu akik klawing sing sak durunge gur ana 300 anggota Paguyuban Watu Akik Klawing.

Sumber photo ilustrasi: www.citizendaily.net
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger