.

.

Capil

Capil: yaiku sejenis topi sing wujudte kerucut sing biasane digawe saka wit pring. Capil biasane nganggo tali janggut sing gunane kanggo njaga keseimbangane capil.
Capil duwe ciri khas dewe, lan duwe kelebihan ketimbang topi liyane yaiku iso nahan panas seko panase srengenge (sirah lan gulu) keyupan capil lan iso uga ngalang-ngalangi banyu udan nalika musim udan.

Capil biasane dienggo petani  nyambut gawe ing sawah. Sanajan ono golongan dudu petani sing gunakake, bahkan ono uga sing dienggo gawe hiasan lampion utawa cap lampu. Capil iki bagian saka kebudayaan masyarakat Jawa, capil digawe dadi judul lagu jawa caping gunung.

Capil iki ternyata ora gur dienggo ing Indonesia, nanging uga dienggo ing Asia Tenggara lan Asia Timur terutama ing Cina, Vietnam, Jepang lan Korea.

BJ
Photo ilustrasi Frans Edi
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger