.

.

Candi Sambisari sing ono Ing Tlatah Jawa

Candi  Sambisari iki, letake ono ing tlatah  Jawa tepate ing desa Sambisari, Kelurahan Purwomartani, Kecamatan Kalasan, Kabupaten Sleman, Provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta. Candi iki dadi salah sijine tempat wisata sing kerep diparani wisatawan lan cukup unik ing Jogja, amerga letake ana ing ngisor lemah sekitar 6,5 m ing permukaan lemah. Nanging pesonane ora kalah apike karo candi-candi liyane. Wektu Beritajawa.com ngunjungi tempat wisata mau, okeh wisatawan sing do dolan ana ing candi kuwi, Jumat Wage, 26/12/2014.
Candi Sambisari iki termasuk candi Hindu (Siwa). Candi iki dibangun ana ing abad ke-9 masane pemerintahan raja Rakai Garung ing zaman Kerajaan Mataram Kuno. Sakdurunge, candi iki kependem suwe, banjur ditemoke meneh ana ing tahun 1966, karo petani Desa Sambisari. Bubar ditemoke candi iki terus dipugar tahun 1986 karo Dinas Purbakala.
Photo ilustrasi: Frans Edi

Ing  bagian jaba tembok bangunan candi utama ana telu relung sing isine patung:


1.    Ing sisih lor, ono patung Dewi Durga (Garwane Dewa Siwa) sing duwe 8 tangan  sing dho      nggenggem senjata.
Photo ilustrasi: Frans Edi


2.    Ana ing sisih wetan ana Patung Ganesha (Putrane Dewi Durga).
       Photo ilustrasi: Frans Edi

3.    Sisih kidul, ana patung Agastya karo aksamala (tasbih) ding dikalungke neng gulune.
       Photo ilustrasi: Frans Edi


Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger