.

.

Kong Naim Sing Ngakune Iso Ngendhok, endhok Pitik

Sinin alias Kong Naim (62) warga RT 03 RW 12, sing iso ngendok endhog pitik , Kamis Legi (6/11/2014).  Photo ilustrasi: Kompas.com/Robertus Belarminus.

Kong Naim alias Sinin,mbah kakung sing jenenge disebut-sebut iso ngendhog, akhire bisa dijawab sacara akal sehat. Seko hasil pemeriksaan endhog sing diwenehna saka Kong Naim kuwi jebulna endhog pitik.

"wis (diperiksa endhogke) neng rumah sakit hewan neng Bogor. Hasile kuwi ternyata endhog pitik sing wis diengkremi rong minggu karo babon pitik," Kandane kepala  Dinas kesehatan DKI Jakarta Dien Emmawati neng Balaikota DKI Jakarta, Selasa Legi (18/11/2014).

Dien ngomongke, endhog Kong Naim wis arep netas lan dudu metu saka silite mbah Sinin sing umure wis 62 taun kesebut. "Endhog wis arep netas. (Kong Sinin) uwis diperiksa pihak kami, ora ana tatu lecet neng silite," ungkap Dien.

Kong Naim, ngomong dhewe, mung berhalusinasi kok iso ngendhog. Ora mungkin manusia ngendok endhog pitik.

"Kuwi halusinasi wae lan dudu endhog wong. Endhog kuwi dudu komponen endhog wong, ning endhog pitik. endi ono manusia kok iso ngendhog endhog pitik," kandane.
Saka kuwi, pihak medis berupaya nglakoke pemeriksaan kejiwaan Kong Sinin. "kuwi halusinasi, kami arep periksa kejiwaanne. Halusinasi sah-sah wae," Kondane.

BJ
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger