.

.

Jakarta Langganan Banjir

 
 Banyu Banjir duwure  nganti 3 meter ngredem kawasan Kampung Pulo, Jatinegara seka Rabu wingi tekan Kamis Pon (20/11/2014) 

Jakarta: Udan deres, Rabu Paing (19/11/2014) bengi, limang kelurahan Jakarta Timur lan jakarta Barat kena musibah banjir. Duwure banyu saka 30 tekan 400 sentimeter ngrendem ewon omah warga.

Kepala Badan Dinas Penanggulan Bencana Daerah (BPBD) DKI Jakarta, Bambang Musyawardana ngandake 17.569 jiwa kudu ngungsi amarga omahe kerendem banjir.Mereka ngungsi ning cerak-cerak omah warga.

"Ono limang kelurahan esuk iki sing kerendem banjir" Jarene Bambang ing Balai Kota DKI, Kamis Pon (20/11/2014)

Deweke ngomongke limang kelurahan sing terendem banjir yaiku keluarahan Rawajati karo 4 RW sing kerendem banjir banyune nganti 30-100 cm. Kelurahan Pejaten Timur ana 4 RW sing kerendem nganti duwure banyu 50-100 cm.

"Banjir sing nerjang ing kelurahan Bidara Cina ana 3 RW.
lagekne Kelurahan Kampung Melayu ono 8 RW duwure banyu nganti tekan 30-400 cm.

Sementara ing kecamatan Kramatjati ono ing Kelurahan Cawang yaiku 1 RW duwure banyu nganti 200 cm," omonge deweke.

Omonge warga sing omahe kebanjiran diungseke ing gedung-gedung cerake sing kerendem banjir, kayato ing Gelanggang Olahraga (GOR) utawa masjid. Sementara ing kampung Melayu, warga diungseke ing Kantor Sudin Kesehatan Jakarta Timur.

"Pihak kami arep menehi bantuhan gawe pawon umum lan posko kesehatan. Bantuan iki wis langsung diedegake kanggo bantu warga," kandane deweke.

BJ: sumber: wartakota.tribunnews.com

Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger