.

.

Tradisi manten nguncalke buket kembang


  

 Photo ilustrasi: Frans Edi

Jaman biyen, para pengiring manten wadon sing kepengin “ketularan” dadi manten seka si mantenan kudu gawa robekan gaun sing mantenan? Terbayang to melas tenan pengantin wadon mulih nganggo gaun suwe-suwek. Nah, tradisi kuwi saiki diubah si pengantin wadon nguncalake buket kembang sak durunge ninggalke lokasi pesta mantenan.

Tradisi nguncalke kembang sing dipercaya teko sejak abad ke-14 iki, dipercaya bisa gowo keberuntungan kanggo wadon sing iso nangkap. Konon, wadon sing iso nangkap kuwi wadon sing arep dadi manten berikute.

Miturut  buku Wedding Inspiration sing ditulis karo Tina Andrean, ana cerito neng walike` buket kembang pengantin. Biyen, pengantin wadon  mung nggawa sejumput tanduran jamu. Gondhone wangi tenan yaiku tanduran jamu kuwi  panitaya bisa menangkal pengaruh kekuwatan ala, kapesan, lan lelara. Umume, para pengantin wadon nggunakne bawang putih.
Banjur nang zaman Yunani lan Romawi tradisi iki diubah karo menyematkan rangkaian kembang nang rambut pengantin wadon dadi perlambang kuripan lan kesuburan.

Ning ngisor iki ono beberapa koleksi foto pengantin lanang mas Dominic asale seko Jerman sing bagus rupane lan pengantin wadon mbak Rika sing ayu rupane seka Indonesia sing lagi pada nguncalke buket kembang.

BJ

Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger