.

.

Ritual Labuhan Merapi

BERITAJAWA.com -
Ritual Labuhan Merapi

Sabtu ( 31 Mei 2014), Keraton Yogyakarta, menggelar Labuhan neng gunung Merapi, Sleman, Daerah Istimewa Yogyakarta (DIY).

Labuhan merapi dipanggedheni karo  juru kunci merapi Mbah Asih, sing ngrupakne anake juru kunci merapi almarhum Mbah Maridjan, karo atusan warga lereng Merapi lan masyarakat Yogyakarta.

Sadurunge dimulai ritual, sesajen sing isih dibungkus diwacakne doa. Sabanjure sesajen digawa mlaku menyang bangsal Sri Manganti, sing ngantara 2 kilometer saka puncak Merapi. Sesajen sing isine macem-macem seserahan ngrupa sayur, ketan lan buah-buahan dibageke neng warga masyarakat sing melu labuhan Merapi.

Ritual labuhan iki ora mung dieloni masyarakat Yogyakarta lan sekitare, ning uga dieloni warga saka daerah liyo. Labuhan iki uga  kanggo memperingati bertahtanya Sri Sultan Hamengkubuwono X.

Manut juru kunci gunung Merapi Mbah Asih, kajaba nglestarekne tradisi budaya masyarakat kono, kegiatan iki uga nduwe tujuan supaya menehake ketenteraman lan kedamaian kanggo masyarakat lereng Merapi lan gunung Merapi.

Kegiatan iki ngrupakne kegiatan  rutin taunan sing dianake warga lereng Merapi sataun pisan. Ritual iki ugo dadi daya tarik wisata sing iso menehake keuntungan kanggo warga lereng Merapi.

Seko berbagai sumber
BJ
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger