.

.

Kasunyataning Urip

Ing sepine wengi
kanthi nutup babah howo songo
tak cobo metu seko ing nalar
nglayang ing tengahing peteng
ngupoyo nggoleki artine urip,
margo pitakonku kenopo kudu urip?
opo aku lagi nglakoni dramane urip?
trus aku iki sopo?
aku kadapuk dadi koyo ngene, trus liyane kuwi sopo?
aku biasane pasrah kaseret dening lakune crita,
aku ndelok kabegjan ing kiwo tengenku, nanging aku gur dadi geganepaning crito,
kadang kepikir
yen aku dadi pusating dedapukan,
aku iso milih lan nentoke peranku ing dramane uripku iki,


aku ora mung pasrah marang lakune crita,
nanging aku kudu melu dadi pengrancange crita lan nentoke dedapukanku,
kanti mengkono urip iki ono artine.

Pondok, Juni 2014
Widyatmoko
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger