.

.

Puncak Suroloyo

BERITAJAWA.com -

Puncak Suroloyo yaiku salah siji perbukitan utama neng Jawa sing membentang neng wilayah Purworejo lan Magelang, Jawa tengah nganti Kulonprogo, Yogyakarta.
Kajaba becik, Suroloyo uga nyimpan akeh cerito mistis ala Jawa .



Pesona alam lan mistos Puncak Suroloyo, udara panggunungan sing sejuk, hamparan kebonan  sing ngijo lan pemandangan alam sing linuwih becike dadekne panggonan wisata iki dadi salah siji tujuan wisata favorit neng Kulon Progo.
Disamping kuwi, wisatawan iso nikmati pesona srengenge esuk, dhelok seko arah lor Puncak Suroloyo iki bisa ndelok apike Candi Borobudur.




Saben tanggal 1 Syuro neng Puncak Suroloyo dianakne Upacara Jamasan Pusaka paweweh saka Kraton Yogyakarta sing ngrupa tumbak Kyai Manggolo Murti lan Songsong Kyai Manggolo Dewo. Saka omah sesepuh Dusun Keceme, upacara dilekasi karo kirap pusaka, lan arak-arakan sing nggawa gunungan pakoleh bumi, diiringi tetabuhan musik tradisional lan dimeriahkan karo rombongan group kesenian tradisional menyang sendang Kawidodaren panggonan upacara jamasan pusaka dianakne.
BJ

Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger