.

.

Penyanyi Kondang Campursari

BERITAJAWA.com -

Sopo sing ora ngerti karo pawongan siji iki,
Pawongane gagah gede lan ganteng asmane yaiku Didi Kempot, kelahiran Solo, Jawa Tengah,31 Desember 1966.
Dheweke, dikenal dadi penyanyi campursari sing uga putra pelawak kota Solo,
Ranto Edi Gudel (Almarhum) sing kondang asmane mbah Ranto.

Didi Kempot penyanyi kondang campursari, sing tau konser ning Anthony Nesty Hall, Suriname.
Jebule Musik campursari ora gur disenengi karo para pemirsa musik ning Tanar Air.
Tapi musik khas Jawa iki jebule disenengi karo masyarakat Suriname.
"Beberapa tembang sing disenengi yaiku "Kutho Solo lan Layang Kangen".

Nek nonton konsere sing diunggah neng Youtube, Didi Kempot entuk sambutan apik soko wargo Suriname. Okeh sing dho keplok tangan lan njaluk supaya Didi Kempot nembang meneh. Wah... jebule tenan budoyo Jawa neng Suriname ora mati. Malah wis okeh artis Jawa Suriname
sing dho ngetoke album lagu khas basa Jawa. Nah... ngono konco-konco tulisan iki dimaksudke supoyo konco-konco duwe roso tresno karo budayane dhewe.
Opo kowe dho isih seneng ngrungoke lagu campur sari? Nek isih berarti kowe wis termasuk nguri-uri budaya Jawa. Maturnuwun.
BJ
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger