.

.

Falsafah Kuno, Seko Basa Jawa

Ojo Dumeh


Falsafah kuno, seko basa Jawa sing duwe arti ojo = Ojo Dumeh = sombong, pamer,ora kelinggan.
Ojo dumeh....Sehat,  Ojo umuk nek kowe saiki lagi sehat, eling nek pas lora ora  iso opo-opo. Ora iso turu, awake lungkrah lan wedi nek mati.

Ojo dumeh....Sugeh ojo dumeh....Kuat
Ojo dumeh sugih banjur do semugih . Bondo iku mung nyilih mbesuk bakale mulih.
Ojo dumeh kuat…Gur sing  MAHA KUASA  wae sing kagungan kekuatan  sing tanpo tanding, manusia ora iso nandinggi.

Ojo dumeh....Kuoso...!
Sak iki kabeh omongan lan prilaku kudhu diapikna ibarat “SABDHO PANDHITHO RATU” amarga awake dhewe nduwe kekuwasan. Kaya donya arep di kendhalekne dewe. Ngerti ora nek awake dhewe dilahirke ning bumi iki…ora daya lan kuasa, ora gowo opo-opo. Kasih lan sayang wong liyo sing ngeterke awake dhewe nang kuwasa donya. Mula elinga pas awake dhewe ngendhalekne lan nduweni kuwasa kuwi njaga-jagaa kanggo ora nduweane amarga ora ana kekuasaan,kemampuan sing abadi neng donya iki

Ojo dumeh....Pinter...!
wong  pinter mesti pernah bodho
wong pinter mesti pernah salah
wong pinter mesti ono wong bodho dadi kowe ketok le pinter
wong pinter durung mensti ngerti sak kabehe,ora ana kepinteran sing sempurna
Duwe kepinteran tapi salah le ngecake, gur dienggo minteri wong liyo.Eling suk nek wis tua sirnalah kabeh kepinteranmu.
Ojo dumeh....AYU...!
Rupa ...bakakle suk  mesti arep tuwa mbok menawa uga  tuwomu dadi ompong peyot ora ayu
elingana menawa kuwi kabeh tercipta amarga ana rencana saka sing Maha Kuasa  mula beruntunglah kanggo kowe  kabeh sing sok nggoleki apa saka sing Maha Kuasa 
AYU…
jiwa lan ati kuwi luwih utama, pertahanke nek menawa awake dhewe wis nemoke.
BJ
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger