.

.

Pekiwan

BERITAJAWA.com - Pekiwan: kamar adus utowo wc neng jero tata ruang omah tradisional Jawa digawe kepisah karo bangunan induk, tepate neng sisih kiwa pawon. Tembung dasar Pekiwan yaiku kiwa sing nduwe arti kiwa. Nang zaman dhisik kamar adus lan wc dianggep panggon reged lan mambu, dadine kudu diadohake saka bangunan induk. Neng cedhak Pekiwan iki uga ana sumur dadi sumber banyu kanggo kebutuhan adus, lan mangsak.
BJ
Photo ilustrasi: Frans Edi
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger