.

.

Longkangan


BERITAJAWA.com -LONGKANGAN: neng jero tata ruang omah Tradisional Jawa ana kekhususan hubungan antara Pendhapa lan Pringgitan Pendhapa sing dipepaki Kuncungan nyiji karo Pringgitan , lagekne Pendhapa sing ora dipepaki Kuncungan mula antara Pendhapa lan Pringgitan dipisahake siji dalan sing karan Longkangan. Longkangan iki nduwe guna dadi panggon paleranan tunggangan kanggo panduwe omah utawa keluarga sing karan uga karo Paretan, bearti panggon paleranan kereta. jero perkembangannya halaman bukak antara Gandhok karo Dalem Ageng uga karan Longkangan, ning ora nduwe guna dadi panggon paleranan tunggangan.
BJ
Photo ilustrasi: Frans Edi
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger