.

.

Gedhongan


BERITAJAWA.comGedhongan yaiku kandang jaran seng konstruksine nganggo kayu, payon lan berlantai kayu sing ora sebidang karo rai lemah (panggung). Jaran kanggo panduwene ngrupakne binatang gegedhug (binatang sing diandalkan banget saka panduwene) amarga sifatnya sing multi guna, dadine saka tembung gegedhug iki kandang jaran karan karo Gedhongan. Adapula sing mamikir menawa tembung Gedhongan iki dijupuk saka suwara sing ditimbulkan nggugat tracak (kuku sikil jaran)
karo lantai Gedhongan sing ngrupa papan.

BJ
Photo ilustrasi: Frans Edi
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger