.

.

Candi Ngawen

Candi Budha iki tinggalanne dinasti Syailendra pada masa imperium Mataram Kuno abat 8.
Candi Ngawen iki lokasine neng desa Ngawen kelurahan Gunungpring kecamatan Muntilan Kabupaten Magelang, Jawa Tengah.

Lokasine sebenare ora adoh karo seko pasar Muntilan.
Mergo lokasine neng tengah-tengah pemungkinan warga lan cerak sawah.
Tepate persis neng pinggir dhalan cilik aspalan sing ngubungke antarane kelurahan Gunung pring lan Sukorini, dadi ora wong akeh ngerti panggonan Candi Ngawen iki, kecuali warga sekitar Muntilan wae.

Ojo mbayangke nek candi Ngawen iki koya komplek candi Prambanan Lan candi Borobudur sing megah lan wah. Tapi ojo gur dhelok wah opo megahe candi Ngawen iki, tapi dheloken nilai-nilai sejarahe.
Candi iki ora jembar, gur ono limang  candi cilik karo formasi berderet, loro candi utama lan telu candi apit.
Bangunane wis ora utuh meneh,bahkan papat diantarane luwih mirip reruntuhan candi. Tinggal pondasi utamane wae, eman-eman  banget tinggalan sejarah iki ora kerumat.
Catatan neng pos penjagaan candi, rusake candi ono akeh faktor, yaiku bencana alam koyo to Lindhu, gunung Merapi jeblug lan tangan-tangan manusia sing podha gratil.
BJ

Piknik bareng  neng Candi Ngawen
Frans Edi
 Salah siji sudut bangunan candi Ngawen
Frans Edi
 Eman-eman banget candi peninggalan sejaranh iki, ora kerumat, watu-watu wis dha ambrol ora dibenake.
Frans Edi


Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger