.

.

Wayang Kulit

BERITAJAWA.com - 

Wayang Kulit merupakan salah sijine  kesenian suku Jawa.
Frans Edi
Wayang salah sijine budaya bangsa Indonesia sing paling menonjol neng antara akeh karya budaya liyane. Budaya wayang meliputi seni suwara, seni tutur, seni musik, seni sastra, seni lukis, seni pahat, karo seni perlambang. Budaya wayang, sing terus berkembang saka zaman menyang zaman, uga ngrupakne ndheweke panempuhan, pamulangan, dakwah, , hiburan, pamahaman filsafat, mawa hiburan.

Manut penelitian para ahli sejarah kebudayaan, budaya wayang ngrupakne budaya asli Indonesia, khususnya neng Pulau Jawa. Konan wayang wis berabad-abad sadurung agama Hindu mlebu menyang Pulau Jawa. Mbasi cerito wayang sing populer neng masyarakat masa saiki ngrupakne adaptasi saka karya sastra India, yaiku Mahabarata lan Ramayana. Kapindho induk cerito kuwi jero pawayangan akeh ngalami pengubahan lan panambahan kanggo madhakne dheweke karo falsafah asli Indonesia.
BJ




Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger