.

.

Semut Angkrang (weaver ants)

BERITAJAWA.com -Sopo sing ora kenal karo si abang iki? Jenenge cukup jelas, sesuai karo warnane. Kabeh uwong setuju karo julukan  "Si Pedas" kanggo semut abang iki, mergo cokotane sing ora nguwati  amargo pedes tenan.  Orang  Jawa, sering nyebut kewan iki arane angkrang.

Angkrang iki duweni coro urip sing khas, yoiku ngenam godong-godongan uwit, kanggo gawe  susuh. Angkrang iki nyenengi howo seger, mulone uripe ning alam bebas.

Koloni angkrang iki dibagi dadi papat jenis angkrang yoiku:
1.      Ratu Angkrang: Pangarep siji kesijen koloni sing tugase reproduksi / bayen regenerasi menghasilakan koloni lanangan utowo wadon.
2.      Angkrang Lanang: Situkang  ngawini ratu angkrang. Biasane angkrang lanang  iki  sak wise ngawini “Ratu Angkrang” banjur mati.
3.      Angkrang pekerja: terdiri seko wedok fertil lan infertil
4.      Prajurit Angkrang: alias bolo dupak.
BJ

ANGKRANG: Tunggu aku kandhone angrang lanang.
Frans Edi

ANGKRANG: Yen cuman dikongkon bergaya ning ngarep lensa wae aku iso" Celetuk si Merah".
 Frans Edi

GOTONG-ROYONG: Segerombolan Angkrang podho gotong-royong golek pangan.
Frans Edi

KEMBUL BUJONO: Kewan Angkrang lagi santap pagi.
 Frans Edi
DUEL: Adu kekuatan antarane Angkrang siji lan sijine.
 Frans Edi
SANTAI SEDELO.
 Frans Edi
 


 
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger