.

.

Kinjeng ( Odonata)


Kinjeng ( Odonata)
Frans Edi


 Kinjeng  umumnya nduwe awak relatif gedhe lan hinggap karo suwiwi bukak utawa terbentang menyang samping.  Kinjeng menyebar amba, neng alas-hutan,  kebun, sawah, kali lan tlaga, nganti menyang perkarangan omah lan lingkungan kuthan. Umume jenis Kinjeng , ngrupakne pamabur sing kuwat lan amba wilayah jelajahane. Beberapa jenis sing liya nduweni habitat sing spesifik lan wilayah urip sing sempit.

Sebagian gedhe siklus urip kinjeng  dientekake jero bentuk nimfa, neng ngisor raen banyu, karo nggunakne insang internal kanggo ngambekan. Tempayak lan nimfa capung urip dadi kewan karnivora sing ganas. Nimfa kinjeng  sing berukuran gedhe bahkan bisa nyelak lan memangsa berudu lan anak iwak.  Sakwise dewasa, Kinjeng  mung bisa urip maksimal sajrone patang wulan.  Kinjeng  dewasa ora tau dianggep dadi pangrusuhi utawa hama. Kinjeng  bahkan ngewangi petani neng sawah amarga nyelak beberapa macam serangga sing biyasa dadi hama tanduran, kaya ngengat lan walang sangit. anak-anak neng desa kerep nangkepi kinjeng  kanggo pakan manuk, utawa kanggo ndolan karone.
BJ

Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger