.

.

Kalkun asli Indonesia Arep Punah

BERITAJAWA.com - 




Kalkun asli Indonesia Arep Punah

Kalkun yaiku manuk gedhe saka keluarga pitik-pitikan (Phasianidae) sing urip neng daerah semak lan padang suket Amerika lor. Daging manuk iki populer banget neng negara asale, paling utama wektu perayaan dina Thanks Giving. Wektu iki, Kalkun dadi salah siji unggas sing akeh diingon-ingonke neng kabeh donya.

Beberapa jenis manuk neng Indonesia nduweni panampilan mirip pitik Kalkun. Endhas lan gulune gundul ora nduwe wuluh karo werna menyolok. Kanggonan lulang neng sekitar endhas lan gulune, termodifikasi samangkana rupa dadine mirip gelambir menggantung. Wektu musim kawin tiba, gelambir iki arep nggedhe/mengembang kanggo memikat wadon.
BJ
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger