.

.

Jeritan Seko Bintaro

BERITAJAWA.com -




Senin, 09/12/2013 - 17:57

 Insiden kecelakaan sepur sing nabrak  truk tanki ning perlintasan pondhok Betung, Bintaro, Jakarta, Senin  (9/12) ngelingno nang panggon kecelakaan sepur sing kedadean ning taun 1987 sing diyektekne dadi musibah sepur  paling ala jero sejarah transportasi Indonesia.

Insiden kecelakaan sepur nang 19 Oktober 1987 kuwi sempat dilestarekne jero tembang saka panembang Iwan Fals karo judul 1910, yaiku angka tanggal lan bulan kedaden.

nang kecelakaan taun 1987 sing uga nang dina Senin kuwi, atusan jiwa dadi korban mergo  loro kereta tabrakan  neng  jalur kereto  sing podho.

loro buah kereta geni yakni KA255 jurusan Rangkasbitung – Jakarta lan KA 220 cepet jurusan Tanahabang – Merak tubrukan neng cedhak stasiun Sudimara, Bintaro. kadadean kuwi kedadean persis nang jam ribut wong mangkat kantor, dadine cacah korban uga gedhe gedhe banget yakni 153 wong tewas lan 300 wong  podho tatu-tatu, neng endi korban tewas saknalika neng lokasi mencapai 72 jiwa.

Iwan Fals - 1910

apo  prungu kereta sing terkapar neng senin esuk
neng gerbongmu atusan wong sing mati
Hancurkan impi gawa kisah
eluh… eluh…

durung bubar peluit durung entek puteran roda
aku krungu jerit saka Bintaro
siji meneh catetan sejarah
eluh… eluh…

getihan tuan sing linggih neng buri meja
utawa cukup mung ucapkan belasungkawa aku jeleh
nuli terangkat kabeh bubuh dipundhak

sagampang itukah tatu-tatu kejamoni
Nusantara, tangismu krungu meneh
Nusantara, rekasa nek kendheg

Bilakah… bilakah…
sangalas oktober lemah Jakarta arupa abang
mungkur takon sing ora jawab
Bangkai kereta lemparkan nepsu
eluh… eluh…

Oooh…
Nusantara langitmu saksi kelabu
Nusantara krungu meneh tangismu
Ho.. ho… ho…

Nusantara kok simpan kisah kereta
Nusantara prungokake nesu sang duka

sedulurku lungaa karo tenang
amerga tatu wis ora meneh dawa. (A-88/macem-macem sumber)***
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger