.

.

Gunung Kelud Watuk

BERITAJAWA.com -
Detik-detik Jebluke gunung Kelud 



Gunung Kelud neng Kabupaten kawak, Jawa wetan, jeblug dino Kamis 13 Februari bengi. Awu vulkanik nyebar nganti antara atusan kilometer saka gunung Kelud. Sadurung jeblug, aktivitas kegempaan gunung Kelud nyat ningkat. Status Siaga sing ditetapkan ket Senin 10 Februari sing nuli banjur ditingkatake dadi awas nang gebug 21.15 WIB, Kamis kemarin. Radius 10 kilometer saka puncak gunung Kelud pun dikosongkan.
Data saka laman resmi pamerentah Kabupaten kawak ngarani jeblug pisan kedadean nang gebug 22.55 WIB. Letusan ikine kedadean nang gebug 23.00 WIB lan 23.23 WIB.
Jeblug gedhe kedadean nang gebug 23.29 WIB. nuli nang gebug 23.36 WIB, udan watu nganti menyang Pare, kawak. nang gebug 23.41 WIB, udan kerikil nganti menyang wilayah Wates lan pesantren kutha kawak.
nang gebug 23.55 WIB udan kerikil kedadean menyang Simpang lima Gumul (SLG). gebug 00.05 WIB udan kerikil kedadean nganti menyang Pace, Nganjuk. gebug 01.10 WIB, 2 truk pengungsi saka Trisulo lan Sugih Waras kawak diungsikan menyang posko utama Convention Center SLG.
Awu vulkanik sing nyebar nggawe antara pandang neng sacacah wilayah Jawa wetan, Jawa tengah, lan Daerah Istimnewa Yogyakarta, nang Jemuwah (14/2/2014), dadi kewates. pamaburan saka bandara neng Jatim lan Jateng pun diwurungna.
BJ
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger