.

.

Asu utawa Dog

Bukti anyar ngungkapke asu dikek dewe  didomestikasi neng Asia wetan, Mbok menowo nengTiongkok[8]. Manusia dikek dewe  menginjakkan sikil neng Amerika lor nggawa mawa asu saka Asia. Penelitian genetika wis kedadeyan mengidentifikasi 14 ras asu kuna. Neng antarane, Chow Chow, Sharpei, Akita, Shiba lan Basenji ngrupakne ras asu sing paling tuwa. Teori sing ngomongke asu asale saka Asia bokmenawa bisa


panitaya amarga sakanggonan gedhe saka 14 ras asu kuna asale saka China lan Jepang
saka kabeh jenis asu ras sing ana neng donya durung ana sijia uga asu ras asli Indonesia. asu Kintamani yaiku asu ras pisan asli Indonesia sing diakoni kumpulan Kinologi Indonesia (PERKIN), ning durung diakoni Fédération Cynologique Internationale (FCI) dadi asu ras kelas donya. Habitat asli asu Kintamani ana ing alas disekitar gunung Batur Propinsi Bali.


Masa subur asu wadon kedadean 2x setahun,dengan periode menstruasi sajrone 18 dina. Asu wadon mung bisa dikawinke nang wektu masa suburnya,waktu sing paling tepat yaiku dina menyang-13 nganti dina menyang-16 nang periode menstruasi asu wadon sing ditandai karo metune cairan bening kekuning -kuningan saka piranti kelaminnya. Asu wadon ora dianjurkan kanggo dikawinke nang wektu piranti kelaminnya ngetoke cairan getih. asu sing wis dikawinke pun dianjurkan kanggo ditemokakekne meneh keesokan dinane kanggo dikawinke meneh amarga bisa wae nang kontrasepsi/kawinan sing pisan asu lanangan durung membuahi sel antiga asu wadon.
BJ
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger