.

.

Udan Awu, Status Merapi Tetep Normal

BERITAJAWA.com -

Ilustrasi hujan Abu (JIBI/Agoes Rudianto/Solopos)
Klaten, Senajan udan abu ngemuli deso Sidorejo, Kecamatan Kemalang, Klaten, Kamis (12/12/2013)  esuk, status gunung Merapi diyektekne isih normal.Masyarakat neng  lereng Merapi uga ora nunjukake kepanikan karo aktivitas gunung kesebut. Informasi sing diklumpuk Solopos.com, udan abu tipis sing kedadean neng Sidorejo kedadean sekitar gebug 08.37 WIB. Sekitar 30 menit sadurung kedadean udan abu, lereng Merapi diguyur udan lebat. banjur sakanggonan warga rumangsakne mudhune udan abu karo intensitas cendhek sajrone kurang saka lima menit. Manut Pak Dukuh  Sidorejo, Jemakir, wektu kedadean udan abu ora ana masyarakat sing mengungsi menyang panggon sing luwih cendhek. Dheweke ngomongke udan abu vulkanis sing kedadean neng kawasan Sidorejo mung berintensitas cendhek dadine akeh warga sing ora rumangsakne dheweke. Manute, warga mung ningkatake kewaspadan dekne kabeh neng jero omah. “sawektu sakwise kedadean udan abu, warga uga ora nglakoke evakuasi. Warga mung nunggu 15 menit nganti siji jam. sakwise karasa aman, warga anyak beraktivitas meneh,” ungkapnya wektu dihubungi Solopos.com, Kamis.
Sementara kuwi, Camat Kemalang, Bambang Haryoko, mengungkapkan udan abu vulkanis mung karasakne masyarakat neng daden cilik wilayah Sidorejo. “udan abu mung tipis lan karasakne neng sakanggonan wilayah neng Deles, Sidorejo. neng wilayah Kemalang sing liya ora rumangsakne dheweke,” turene, Kamis.
luwih banjur, dheweke ngomongke wektu kedadean udan abu, angin berhembus cukup kencang menyang arah wetan. Hal kuwi ngakibatake mung sakanggonan wilayah neng Sidorejo sing kena dampak udan abu. Senada karo Jemakir, dheweke ngomongke warga neng lereng Merapi isih bisa bersikap tenang karo udan abu sing kedadean nang Kamis esuk. “Warga ora kekuwatiren lan ora ana obahan para warga kanggo mengevakuasi awak dekne kabeh,” turene.
Pihaknya mengimbau warga lereng Merapi terus waspada. amerga, panggawe saka gunung nggeni paling aktif neng Indonesia kesebut wis ora bisa ditebak. Sementara kuwi, endhas Bidang Pencegahan lan Kesiapsiagaan awak Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Klaten, Joko Rukminto, ngomongke berdasarkan informasi saka Balai Penelitian lan Pengembangan Teknologi Kebencanaan Geologi (BPPTKG) Jogja, status Merapi isih normal. Kendati mangkana, pihaknya njaluk ben warga tetap maspadani udan abu, paling utama neng sektor wetan Merapi.

“Status gunung Merapi isih normal senajan wis menghembuskan abu vulkanis sadhuwur 500 meter. aku harap warga tetap waspada,” turene wektu ditemoni wartawan neng ruang kerjane, Kamis. 

BJ
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger