.

.

Mahami Shutter Speed


BERITAJAWA.com - Secara definisi, shutter speed yoiku rentang wayah wektu shutter neng kameramu mbukak. sacara luwih gampang, shutter speed nduwe arti wayah endi sensor awake dhewe ‘ndeleng’ subyek sing arep awake dhewe foto. Gampange shutter speed yoiku wayah antara awake dhewe memencet tombol shutter neng kamera nganti tombol iki bali menyang posisi semula.

Supaya gampang, diterjemahke awake dhewe  konsep iki ning jero kamera ono beberapa penggunaane:

• Setting shutter speed sagedhe 500 jero kamera kowe nduwe arti rentang wayah saakeh 1/500 (seperlimaratus) detik. yo, sesingkat lan sekilat kuwi. Sementara kanggo wayah eksposur saakeh 30 detik, kowe arep ndeleng tulisan mangkene: 30’’

• Setting shutter speed neng kamera kowe biyasane jero kelipatan 2, dadi awake dhewe arep ndeleng deretan mangkene: 1/500, 1/250, 1/125, 1/60, 1/30 dst. saiki hampir kabeh kamera uga mengijinkan setting 1/3 stop, dadi kurang luwih obahan shutter speed sing luwih rapet; 1/500, 1/400, 1/320, 1/250, 1/200, 1/160 … dst.

• Untuk ngasilke foto sing tajam, gunakne shutter speed sing aman. aturan aman jero kokehan kondisi yaiku setting shutter speed 1/60 utawa luwih cepet, dadine foto sing dipakolehake arep tajam lan aman saka pakoleh foto sing berbayang (blur/ ora fokus). awake dhewe bisa mbudeni wates aman iki karo tripod utawa nggunakne fitur Image Stabilization (dirembug jero posting neka)

• Batas shutter speed sing aman liyane yaiku: shutter speed awake dhewe kudu luwih gedhe saka dawa lensa awake dhewe. dadi yen awake dhewe nganggo lensa 50mm, gunakne shutter minimal 1/60 detik. nek awake dhewe nganggo lensa 17mm, gunakne shutter speed 1/30 det.

• Shutter speed kanggo membekukan obahan. gunakne shutter speed sadhuwur bokmenawa sing bisa dicapai kanggo membekukan obahan. tambah cepet obyek ngobah sing pengen awake dhewe bekukan jero foto, arep tambah cepet shutter speed sing dibutuhake. kanggo membekukan obahan manuk sing mabur kaya ta, gunakne mode Shutter Priority lan set shutter speed neng angka 1/1000 detik (idealnya ISO diset menyang opsi auto) supaya pakolehe tajam. yen kowe gatekake, fotografer olahraga mengidolakan banget mode S/Tv iki.
 
• Blur sing disengaja – shutter speed kanggo nunjukake efek obahan. pas memotret benda ngobah, awake dhewe bisa sacara sengaja ngalonke shutter speed awake dhewe kanggo nunjukake efek obahan. mestekne kowe ngelokake minimal siji obyek meneng dadi jangkar foto kesebut. coba gatekake foto dingisor: 



Pingin ngerti luwih akeh tentang coro ngertini ISO klik materi Mahami Aperture & Depth of Field

BJ




Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger