.

.

Mahami Konsep Exposure

BERITAJAWA.com - Mahami Konsep Exposure Seringkali sakwise tuku kamera digital becik slr utowo point & shoot, awake dhewe terpaku nang mode auto kanggo wayah sing cukup suwe. Mode auto paling gampang lan cepet, ning ora menehake kepuasan kreatifitas.

Kanggo sing pengen “lulus lan munggah kelas” saka mode auto mawa pengen meyalurkan jiwa kreatif kejero foto-foto sing dipakolehake, ana becike awake dhewe pahami konsep eksposur. Fotografer jenengan, Bryan Peterson, wis nulis siji buku berjudul Understanding Exposure sing dijerone dipadhangna konsep eskposur sacara gampang.

Peterson member ilustrasi babagan telu elemen sing kudu kawruhan kanggo mahami eksposur, dheweke madhani hubungan ketelune dadi siji Segitiga Fotografi. saben elemen jero segitiga fotografi iki hubung karo cahaya, kepriye cahaya mlebu lan berinteraksi karo kamera.

 Telu elemen kesebut yoiku:

1. ISO – ukuran sepira sensitif sensor kamera adhep cahaya.
2. Aperture – sepira gedhe lensa bukak wektu foto dijupuk .
3. Shutter Speed – rentang wayah “jendela’ dingarep sensor kamera bukak.

Interaksi ketelu elemen iki sing dijenengi eksposur. Owah-owahan jero salah siji elemen arep ngakibatake owah-owahan jero elemen liyane.

Perumpaman Segitiga Eksposur:
Bok menawa dalan sing paling gampang jero mahami eksposur yaiku karo menehake siji umpaman. jero hal iki aku ndhemeni umpaman segitiga eksposur kaya halnya siji keran banyu.

Shutter speed kanggo aku yaiku pira suwe awake dhewe mbukak keran.
• Aperture yaiku sepira amba awake dhewe mbukak keran.
• ISO yaiku kuwate surungan banyu saka PDAM.
• Sementara banyu sing mengalir liwat keran kesebut yaiku cahaya sing katampa sensor kamera.

Tentu dudu umpaman sing sempurna, ning paling ora awake dhewe mbisa ide dasarnya. padha karo kowe delok, yen exposure yaiku cacah banyu sing metu saka keran, nduwe arti awake dhewe bisa mengubah aji exposure karo mengubah salah siji utawa kombinasi ketelu elemen penyusunnya. kowe mengubah shutter speed, nduwe arti mengubah pira suwe keran banyu bukak. Mengubah Aperture nduwe arti mengubah sepira gedhe debit banyune, sementara mengubah sepira kuwat surungan banyu saka sumbernya.

Pingin ngerti luwih akeh tentang coro ngertini ISO klik materi Mahami Konsep Iso
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger