.

.

Mahami Aperture & Depth of Field

BERITAJAWA.com - Saben ngomongke  babagan fotografi lan kamera, tembung-tembung aperture mawa depth of field arep kerep pisan metu. Ning jero artikel iki belfot arep nyoba ngewangi  kowe mahami aperture lan depth of field dadine cukup gamblang kanggo panguga.
 
 Photo: Frans Edi

Mahami Aperture
Definisi aperture yaiku ukuran sepira gedhene  lensa bukak (bukakan lensa) wektu awake dhewe njupuk foto.
wektu awake dhewe memencet tombol shutter, lubang neng ngarep sensor kamera awake dhewe arep mbukak, nah setting aperture-lah sing menentukan sepira gedhe lubang iki bukak. tambah gedhe lubang bukak, makake akeh cacah cahaya sing arep mlebu kewaca saka sensor.
Aperture utawa bukakan diyektekne jero sijen f-stop. kerep awake dhewe maca bebasan bukakan/aperture 5.6, jero basa fotografi sing luwih resmi bisa diyektekne dadi f/56 kaya diungkap didhuwur, guna utama aperture yaiku dadi pangendhali sepira gedhe lubang dingarep sensor bukak. tambah cilik angka f-stop nduwe arti tambah gedhe lubang iki bukak (lan tambah akeh volume cahaya sing mlebu) mawa sawalike, tambah gedhe angka f-stop tambah cilik lubang bukak
dadi jero keyektene, setting aperture f/28 nduwe arti bukakan sing adoh luwih gedhe dibandingkaan setting f/22 kaya ta (kowe arep kerep nemu bebasan fully open nek krungu obrolan fotografer). dadi bukakan amba nduwe arti makake cilik angka f-nya lan bukakan ciut nduwe arti makake gedhe angka f-nya.
Mahami Depth of Field 
Depth of field – DOF, yoiku ukuran sepira adoh bidang fokus jero foto. Depth of Field (DOF) sing amba nduwe arti sakanggonan gedhe obyek foto (saka obyek paling cedhak saka kamera nganti obyek paling adoh) arep kedelok tajam lan fokus. Sementara DOF sing ciut (shallow) nduwe arti mung kanggonan obyek nang titik tertentu wae sing tajam sementara turahe arep blur/ ora fokus.
 Photo: Fran Edi
kanggo mbisakne DOF sing amba gunakne setting aperture sing cilik, misalake f-22 (makake cilik aperture makake amba antara fokus) – delok contho foto didhuwur. Sementara kanggo mbisa DOF sing ciut, gunakne aperture sagedhe bokmenawa, misal f/28 – delok contho foto dingisor.
 Photo:Frans Edi
Konsep Depth of Field iki arep akeh ngguna paling utama jero fotografi portrait lan fotografi makro, ning sabenere kabeh spesialisasi arep mbutuhake dheweke
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger