.

.

Cara mahami Konsep ISO

BERITAJAWA.com - Secara definisi ISO yaiku ukuran tingkat sensifitas sensor kamera adhep cahaya. Tambah dhuwur settinge ISO awake dhewe mula tambah sensitif sensor terhadap cahaya.
kanggo mbisakne gambaran sing gamblang babagan setting ISO neng kamera awake dhewe (ASA jero kasus fotografi film), coba bayangno ngenani siji komunitas lebah.

1. Sebuah ISO yaiku siji lebah pangerja. Nek kamera aku set neng ISO 100, artine aku nduweni 100 lebah pangerja.
2. Dan nek kamera aku set neng ISO 200 artine aku nduweni 200 lebah pangerja.

   Tugas saben lebah pangerja yoiku njupuk cahaya sing mlebu liwat lensa kamera lan nggawe gambar. Nek awake dhewe nggunakne lensa identik lan aperture padha-padha    awake dhewe set neng f/35 ning aku set ISO neng 200 sementara kowe 100 (bayangkan meneh babagan lebah pangerja), mula gambar nduwe sapa sing arep luwih cepet buyar?
 
Secara garis gedhe:

1. Saat awake dhewe ngimbuhi setting ISO saka 100 menyang 200 (jero aperture sing sanuli konstan – awake dhewe kunci aperture neng f/35 utawa liwat mode Aperture Priority – A utawa Av), awake dhewe mempersingkat wayah sing dibutuhake jero panggawen siji foto neng sensor kamera awake dhewe nganti separuhnya ping (2 luwih cepet), saka shutter speed 1/125 menyang 1/250 detik.
2. Saat awake dhewe mimbuhi meneh ISO menyang 400, awake dhewe memangkas wayah panggawen foto nganti separuhnya meneh: 1/500 detik.

3. Setiap mempersingkat wayah esksposur saakeh separuh, awake dhewe jenengna munggahake esksposur sagedhe 1 stop.
kowe bisa nyoba pangerten iki jero kasus aperture, cobaa set shutter speed awake dhewe sanuli konstan nang 1/125 (utawa liwat mode Shutter Priority – S utawa Tv), lan ubah-ubahlah setting ISO kowe jero kelipatan 2; missal saka 100 menyang 200 menyang 400 …dst, deloka owah-owahan gedhen aperture kowe. 

Pingin ngerti luwih akeh tentang coro ngertini ISO klik materi Mahami Shutter Speed 
BJ
Share this article :
 
About Us | Privacy Policy|Term Of Use| Contact Us
Copyright © 2011. beritajawa.com - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger